Overgangen fra børnehave til skole

En kuffert på rejsen

Som brobygning fra dagpleje, vuggestue, børnehave og videre til skolen, arbejder vi med barnets kuffert. Det går ud på følgende:

Når et barn starter i vuggestuen, skal I have en kuffert på størrelse med et A-4 ark med.  Hvis et barn der starter i børnehaven ikke har en kuffert med fra dagplejen, forventer vi at I købe en.

Kufferten bliver brugt i struktureret sammenhæng. Personalet hjælper barnet, når barnet skal lægge ting i kufferten og når barnet vil se eller vise ting fra sin kuffert.

I kufferten skal gemmes forskellige ting, som har betydning for det enkelte barn. Dette sker igennem aktiviteter i institutionen, samtale, barnets fortælling om betydningen af f.eks. stenen der blev fundet på ferien, billedet af katten eller sig selv som baby, en særlig vigtig tegning, de første genkendelige ord osv.

Vi vil gerne have jeres hjælp til dette! Kufferten skal altid være i børnehaven og viderebringes til 0. klasse når de flytter derover, hvor man vil inddrage den i det daglige arbejde. Dette vil medvirke til skabe sammenhæng i barnets liv - også udenfor hjemmet.

Siden er sidst opdateret 23. april 2020