Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger
 • Aflevering og afhentning
  Goddag og farvel

  Når barnet kommer og går

  Når I kommer om morgenen, er det vigtigt, at I henvender jer til en voksen og siger, at I er kommet. Det er vigtigt at starte dagen med en god kontakt.

  Afhentning

  Da personalet har ansvaret for barnet, når det befinder sig i institutionen, skal vi vide det, hvis andre end forældrene henter barnet – så husk at indberette det på skærmen. 

  Sådan siger vi farvel

  Vi oplever klart, at det er vigtigt, og en del af være sammen som mennesker, at sige god dag og farvel på en god måde til hinanden, såvel børn som voksne, når barnet forlader institutionen.

 • Forsikring

  En del forældre tror, at deres barn er dækket af kommunens forsikring, hvis barnet kommer ud for en ulykke, mens det er i kommunens varetægt. Sådan har det været tidligere, men den ordning gælder ikke længere.

  Hvis barnet kommer ud for en ulykke, kan der kun ydes erstatning, hvis barnet er dækket af en privat ulykkesforsikring. Det er derfor vigtigt, at man som forælder selv sikrer sig, at ens barn er dækket.

  Tjek din ulykkesforsikring

  Mange børn er automatisk omfattet af forældrenes ulykkesforsikring, indtil de fylder to år. Derefter skal de typisk have deres egen dækning enten på forældrenes forsikring eller på en selvstændig børneulykkesforsikring.

  Slagelse Kommune opfordrer alle forældre til at tjekke deres børns forsikringsforhold – før skaden sker.

  Det kan blive dyrt senere

  En typisk forsikringssag handler om tandskader i forbindelse med fald eller sammenstød. Her står den offentlige skoletandpleje for den nødvendige behandling uden udgifter for forældrene, så længe barnet er under 18 år.

  - Problemet er, at der ofte er tale om midlertidig behandling ved Skoletandplejen, da den endelige behandling først kan ske, når barnet er fuldt udvokset. Til den tid er barnet ikke længere dækket af den offentlige tandpleje, og så skal man selv betale, hvis man ikke var forsikret, dengang skaden skete, forklarer Linda Grødahl Petersen.

  Reglerne for kommunernes ulykkesforsikringer blev ændret i 2011 som en konsekvens af en afgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

 • Fødselsdage

  I vuggestuen og børnehaven

  Fødselsdage vil blive fejret på barnets fødselsdag. Hvis dit barn har fødselsdag i en weekend, fejrer vi den om fredagen, efter nærmere aftale.

  Børnene vil være samlet i deres gruppe kl. ca. 9,15 hvor vi synger, lære og leger.
  Hvis barnet har noget med, som skal deles ud, kan det ske i sammenhæng med denne stund eller som dessert i forbindelse med spisningen. Eller det kan også deles ud til frugttid.

  I SFO’en:

  Bliver dagen markeret ved et opslag på opslagstavlen i gangen, flag på bordet og en fødselsdagssang.

 • Legetøj

  Kære forældre

  Som udgangspunkt ønsker vi ikke at børnene har legetøj med.

  Vi kan ikke påtage os ansvaret for bortkommet og ødelagt tøj, legetøj mv.

 • Lukkedage

  På helligdage, samt jule- og nytårsaftensdag er “Kirkeskoven” lukket. Herudover er institutionen lukket 5 hverdage om året.

  Lukkedagene bliver fastlagt hvert år og kommunen melder ud til forældrene inden den 1. december året forud.

  Er der brug for pasning på lukkedage arrangeres dette via tilmelding og på udvalgte institutioner i kommunen.

 • Påklædning

  Ud af huset

  • Når børnene skal på ture ud af huset er det vigtigt, at de (især i børnehaven) har en taske der er pakket hjemmefra med madpakke, drikkedunk m. vand og skiftetøj i nødvendigt omfang, som de selv kan bære.

  Gymnastik

  • Vuggestue - og børnehavebørnene laver gymnastik/leger i skolens gymnastiksal, SFO-børnene benytter gymnastiksalen, hallen eller boldbanen, hvor det er muligt.

  Sørg for at dit barn har skiftetøj med

  • strømper, undertøj, skiftebukser m.v. (kan opbevares i en taske i garderoben fra dag til dag). Børnene er ude at lege hver dag, derfor er det vigtigt at medbringe gummistøvler, regntøj og sutsko (især i vinterhalvåret).

   

 • Sygdom
  Når dit barn bliver syg

  Bliver dit barn sygt, skal institutionen have besked.

   

 • AULA

  Vi benytter AULA i Slagelse Kommune.

  AULA er et intra-system, hvor I selv skal trykke barnet kommet og gået. 

  Derudover benyttes AULA til billeder til jer forældre, beskeder og info og meget andet. 

  Det er vigtigt, at I husker at trykke jeres barn ind og ud, men det er lige så vigtigt, at I husker at sige goddag og farvel til en voksen - gerne en fra stuen. 

Siden er sidst opdateret 20. september 2018