Politikker

Politikker og principper
 • Kostpolitik
  Kostpolitik

  Vi har udarbejdet en kostpolitik der går ud på at minimere sukkerindtagelse.

  Når vi planlægger og køber ind til de måltider, vi står for, går vi ud fra de gældende kostvejledninger. Vi bestræber os på at hverdagens mad og drikke er sundt. Kun ved fester o.l. afviges denne hovedregel.

  Forældrene opfordres til at

  • erstatte evt. ”dessert” i form af kiks, kage eller slik med sunde alternativer som rosiner, figenstænger, ostehaps eller lign. i madpakken.
  • medbragte drikkedunke kun skal indeholde koldt vand.
  • drikkedunke kun medbringes på  turdage i børnehaven.
  • tænke motion ind i familiens hverdag.
  • tænke sundt ved fødselsdagsarrangementer og undgå for meget slik.

   

  Kostpolitik for Kirkeskovens SFO, børnehave og vuggestue.

  Sundhed skaber trivsel og livskvalitet. Maden, vi spiser, har stor betydning ikke kun for vores sundhed og trivsel, men også for vores energiniveau, adfærd, koncentrationsevne og læring. Sunde madvaner er en medvirkende faktor for det gode børneliv. Vi er sammen med jer forældre ansvarlige for, at børnene får gode kostvaner.

  Måltider

  Er for os et af højdepunkterne på dagen, derfor har vi fokus på, at alle måltider i institutionen foregår i en hyggelig og rolig atmosfære, hvilket er med til at fremme lysten til at spise. De voksne spiser sammen med børnene i det omfang det er muligt og der sættes tid af til at maden kan nydes, samtidig med at der hyggesnakkes.

  Vi bestræber os på, at de fødevare institutionen indkøber i vides mulig omfang er økologisk samt at sukker og fedtindholdet begrænses. Vi går ud fra de gældende kostvejledninger. Kun ved fester o.l. afviges denne hovedregel.

  Morgenmad

  Vi tilbyder morgenmad fra vi åbner til kl. 7:30. Det er muligt at få havregryn/havregrød med rosiner, rugbrød (evt. ristet) smør, ost og mælk samt the til SFO-børnene. Der må ikke medbringes egen morgenmad.

  Frokost

  Frokost medbringes hver dag. Med tydeligt navn på madkasse/pose. Den spises ca. kl. 11. Der serveres vand til alle måltider. Drikkedunken (i vuggestue og børnehave kun på turdage) må også kun indeholde vand.
  Det er vigtigt at madpakken er indbydende og afvekslende, der kan evt. tages udgangspunkt i fødevarestyrelsens madpakkehånd.

  En afveksling i madpakken kan også være en rest fra middagsmaden. Dog varmer vi ikke maden, ligesom den skal kunne spises når vi eventuelt er på tur.

  Madpakkehånden viser de fem elementer, som en sund madpakke indeholder - ét element for hver finger: Brød, grønt, pålæg, fisk og frugt.
  En sund og varieret madpakke indeholder mad fra de fem forskellige fødevarer grupper, som hver finger består af:

  • Brød - helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  • Grønt - snackgrønt, salat eller pålæg
  • Pålæg - kød, æg, bælgfrugter eller ost
  • Fisk - mindst en slags fisk
  • Frugt - det friske og søde

  Madpakkehånden

  Madpakkehånden gør det nemt at huske, hvad madpakken skal indeholde - både når du køber ind, og når du skal lave madpakken. I folderen

  "Gi' madpakken en hånd (nyt vindue)"

  er der samlet flere gode råd og inspiration til, hvordan du laver en sund og varieret madpakke.
  Vi forventer at madpakken ikke indeholder søde sager, så som sukkerholdige kiks eller yoghurt og mælkesnitter, der er at sammenligne med slik.

  Vi opfordrer til at stanniol erstattes med mellemlægspapir, smørrebrødspapir eller husholdningsfilm, dette gør det nemmere for børnene at se, hvad madpakken indeholder, samtidig med at man undgår tungmetaller og skåner miljøet.
  Derud over er det vigtigt at maden er spiseklar, div. appelsinen/Klementinen, kiwien og lign. er skrællet samt at emballagen til figenstangen eller ostehapsen er åbnet.

  Eftermiddagsmad

  Alle børn i vuggestue, børnehave og SFO skal medbringe frugt /brød til eftermiddagsmåltidet. I vuggestue og børnehaven spises der ca. kl. 13:30. I overensstemmelse med kostrådene anbefaler vi en kombination af grovbrød, frugt eller grønt. Det kan i øvrigt suppleres med resten af madpakken. Ifølge vores kostpolitik må børnene ikke medbringe søde sager som mælkesnitte, kager og slik samt nudler.

  Fødselsdage og festlige lejligheder

  Er der rigtig mange af i løbet af året, og de skal selvfølgelig fejres. Som personale vil vi gøre vores til, at en fødselsdag godt kan blive fejret på festlig og hyggelig måde med det enkelte barn som hovedperson. Vi forventer at i som forældre minimerer serveringen af søde sager, og særligt frabeder vi os slik (det er ok, med lidt slik på kagen).  En kagemand lavet af bolledej eller en frugt mand/dame vækker altid begejstring. I er altid velkomne til at rådføre jer med personalet, som vil kunne komme med gode ideer.

  Derud over henviser vi til Slagelse kommunes kostpolitik samt råd og vejledning fra sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen.

   

 • Omsorgspolitik

  Det samlede personale ved Kirkeskoven har deltaget i en foredragsaften med Per Bøge fra Kræftens bekæmpelse. På baggrund af denne aften har vi udarbejdet en Om-sorgs-plan

  Planen er et beredskab, der kan /skal bruges, når ulykken rammer

  • Skilsmisse, alvorlig sygdom!
  • Når et barn mister, i nærmeste familie eller vennekreds!
  • Når institutionen/skolen mister et barn eller en personale!
  • Akut alvorlig ulykke, imens børnene er i vores varetægt! 

  så vi alle kommer bedst mulig igennem krisen/sorgen.

  For at kunne tage hånd om jeres barn, eller hinanden bedst mulig, forventer vi at blive orienteret, hvis ovenstående problemer bliver aktuelle.

  For at sikre information, tager vuggestue, børnehave, skole og SFO kontakt indbyrdes.

 • Volds- og overgrebspolitik
 • Misbrugspolitik

  Vi ved i dag, hvor stor betydning det har for børnenes trivsel hvis de vokser op i et hjem med en far eller mor der har et misbrugsproblem. Det er vores opgave, at være med til at sikre børns trivsel og vi vil derfor også være opmærksomme på denne vinkel. Hvis vi oplever at dit/jeres barn mistrives, vil vi altid tage en kontakt til dig/jer for at afdække problemerne, herunder en snak om et evt. alkoholforbrug.

  • Vi har besluttet at der fremover ikke må indtages alkohol, ligesom rygning på matriklen heller ikke er tilladt.
Siden er sidst opdateret 20. september 2018