SFO

SFO’en er et fristed hvor der skal være mulighed for at børnene kan koble af og bruge deres tid på ting, som de selv vælger. Samtidig er det et sted for læring gennem leg. Vi giver mulighed for oplevelser og aktiviteter, der bidrager til at stimulere fantasi, kreativitet og den sproglige udvikling. Medvirken til at give børn forståelse for kulturelle værdier og samspillet med naturen er også et af SFO formål. Der skal desuden være rum til at lege med fysiske udfoldelsesmuligheder. 

I den pædagogiske planlægning gives mulighed for fordybelse, medbestemmelse og medansvar som et led i at udvikle selvstændighed og evner til at indgå i forpligtende fællesskaber. For at børnene mærker, at SFO er et fristed, har de også fred til egne interesseområder, indflydelse på egne aktiviteter, samtidig også mulighed for at deltage i enkelte aktiviteter hver dag.

Desuden er der udviklet en separat Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO’en. 

Dagen

Der åbnes i køkkenet klokken 06.20 og frem til klokken 7.30. Man kan benytte indgangen ved den store parkeringsplads ved ØB hallen, døren fra skolegården, eller man kan bruge døren ved skolekøkkenet. Her vil der være mulighed for at indtage morgenmaden i fred og ro. Børn der ikke spiser morgenmad, kan sidde i køkkenet og hygge med ved bordet og måske drikke en kop the, eller gå til en af de andre rum på SFO’en. Nogle morgener bliver der også åbnet til gymnastiksalen, hvis man har lyst til at komme der ned. Børnene bliver sendt i skole umiddelbart inden klokken ringer ind til første time klokken 08.00. 

Når børnene kommer fra skole går de hen til SFO’ens lokaler. Her skal de tjekke sig ind via skærmen, der hænger ved døren ind til Mælkevejen. Her vil en eller flere af SFO’ens voksne stå og tage imod børnene. Det er her vi hilser på hinanden, ser hvordan de har det, og måske hører lidt om, hvordan dagen er gået. For forældrene er det muligt, via Tabulex, hjemmefra at give besked om fritidsaktiviteter, bustider, legeaftaler og meget andet. Man kan også bruge systemet til at sende mere detaljerede beskeder, hvis man har behov for det. Ellers kan man sende sms’er til SFO’ens telefon: 29 11 43 28. 

En del børn vil gerne ud for at få frisk luft og motion. Her kan der spilles bordfodbold, sjippes, spilles bold, leges rollelege og meget mere. De fastlagte værkstedsaktiviteter på tværs af grupperne går hurtigt i gang. Børnene kan tilmelde sig de af aktiviteterne, der er udbudt, og som de har særlig lyst til, og deltager så på skift i mindre grupper.