Børnehave

Hvordan hos os?

I børnehaven mærkes det tydeligt, at vores intension om ”den røde tråd” i barnets liv bærer frugt. Vores brobygning fra dagpleje/ gæstedagpleje, vuggestue, børnehave, SFO og skole, hvor alle kender alle og tager hånd om hinanden, skaber tryghed og dermed et godt fundament for læring.

Husene

Børnehaven består af tre huse Stjerneskudshuset for de største børn, Stjernen for de mindste børn og Satellitten for mellemgruppebørnene.

Mødetid og dagligdagen

Vi starter og slutter dagen i det midterste hus ”Stjernen”, hvor de tidlige "morgen" børn kan spise morgenmad. Stjerneskudsbørnene går i Stjerneskuddet kl. 8.00, og tilbage til Stjernen sidst på eftermiddagen alt efter hvor mange børn der er.

Børnene skal helst møde ind i børnehaven inden kl. 9.00. Da det er her, de mere målrettede aktiviteter begynder.

Når du afleverer dit barn: Vi har børnene i centrum, når de kommer, og som forældre kan I hjælpe os på følgende måde. Når man som forælder afleverer sit barn, bør det foregå klart og tydeligt. Vi siger godmorgen til hinanden og eventuelle beskeder gives, og vi vinker farvel til hinanden. Denne stund må ikke trække for længe ud, så bliver barnet forvirret og kan ikke finde ud af om mor og far bliver i børnehaven.

Aktiviteter

I løbet af dagen vil der være aktiviteter inspireret af vores læreplan. Du kan altid se, hvilke aktiviteter vi har på Tabulex skærmene, det er også her du kan læse vores nyhedsbrev.

Vi vil benytte skolens gymnastiksal en gang om ugen, hvor børnene har gymnastik/ motorik / og bevægelseslege. Vi har tur dag på fredage så ofte vi kan, men mindst en gang om måneden. På tur og gymnastikdage skal I aflevere jeres barn senest kl. 8.30.

Spisning

Du skal selv sørge for madpakke og frugt til dit barn. Vi spiser vores madpakker ca. kl. 11.00, og om eftermiddagen vil vi spise eftermiddagsmåltid kl. ca. 13.30. Undgå venligst forstyrrelser ved måltider, særligt når vi er indendørs.

Legeområder

Vi har en stor legeplads, med små grønne oaser rundt om husene, samt et dejligt legetårn. Derudover har vi et stort naturområde, ved siden af børnehaven, som vi kalder "Krutten". På "Krutten" er der bålhytte, motorikbane og en stor bakke med rutsjebane hvor børn og voksne sammen kan udfolde sig.

Stjernen tlf.:                        24 95 55 13

Stjerneskuddet tlf.:               29 11 51 43